top
 
 
beauty_315w.pngLegyen szó hírekről, sportról, magazinról, televiziós dokumentumfilmről, reklámfilmről vagy egy különleges eseményről, a JVC GY-HM850E az ideális választás, mivel egy megfizethető, de magas képminőséget produkáló vállkamkorder. 3 CMOS-s optikai rendszere tiszta, éles képeket rögzít általánosan használt, könnyen, kedvező áron beszerezhető memóriakártyára, mikozben akár wi-fin vagy mobilneten keresztül közvetlenül streamelheti is a látottakat. A kamerához egy 20x Fujinon autofókuszos lencsét fejlesztettek, ami azonban szabadon lecserélhető más optikára. A kamkorder 4 hangcsatorna rögzítésére képes, dupla memóriakártya-hellyel rendelkezik és képes gyakorlatilag veszteségmentes, 50 Mbps-s módban felvételt készíteni.
 
Nagy teljesítményű, teljes HD, 1/3" CMOS érzékelők
sensor_JVC.pngA JVC GY-HM850 lelkét a három, 1/3", effektív 2,07 megapixeles, CMOS érzékelők adják, amelyek képesek teljes HD, 1920 x 1080 felbontású képek rögzítésére. A 12 bites kiolvasásnak köszönhetően kiváló érzékenységet kapunk (F12 (50Hz)) és figylemre méltó jel-zaj viszont. Emellett kiemelkedően precíz a készülék és a színvisszaadása is kimagasló. Annak érdekében, hogy a CMOS érzékelők még hatásosabban működjenek, a kamera vaku bevillanási kompenzációra is képes.
 
A kamerához fejlesztett 20x, Fujinon, autofókuszos zoomlencse, manuális funkciókkal
lense_JVC.pngA JVC GY-HM850 egy újonnan fejlesztett Fujinon optikával kerül forgalomba. A széles látószögű, 20x zoomlencse F1.6-3.0 és 29mm-580mm (35mm egyenértékű) átfogást kínál, zoom szervóval, manuális fókusz- és iris gyűrőkkel rendelkezik. Optikai képstabilizátor és chromatikis aberráció-korrektor is beépítésre került a lencsébe. A kamere 1/3" bayonet-zárral rendelkezik, így az optika cserélhető, választhatunk másik Fujinon és Canon lencsét, az igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően.
 
Kimagasló érzékenység, LoLux™ funkció
A GY-HM850 kiváló képet ad tág fényviszony-tartományban. A szükséges legkisebb megvilágítás 1 luxnál kevesebb: 0.15lx (1920 x 1080 , F1.6, Lolux mód, 1/30 vagy 1/25 záridő). A JVC egyedülálló LoLux technológiája lehetővé teszi, hogy rendkívül kedvezőtlen fényviszonyok között is feltételt készítsünk. A LoLux funkció hozzárendelhető egy "USER" gombhoz, a menüben pedig beállítható, hogy +30dB vagy +36dB erősítést adjon. A hagyományos "gain" kapcsoló a szokásos -6dB, 0dB, +9dB erősítéseket váltja. Ezek az értékek is átprogramozhatók a menüben -6dB és +24dB között. Elérhető egy "ALC" mód is, amiben +6dB és +24dB között emelhető meg az erősítés. A GY-HM850 normál érzékenysége F12@2,000 lux.
 
Forradalmi FALCONBRID™ duál kodek képalkotó egység
A FALCONBRID™ a JVC nagy sebességű processzora, amelyet komplex videoalkalmazásokhoz fejlesztettek ki. Annak köszönhetően, hogy egyetlen chipbe hatalmas számolási teljesítményt tömörítettek, a FALCONBRID™ egység kivételes gyorsasággal dolgoz fel hatalmas mennyiségű videoadatot. Ennek a technológiának továbbá a 2D digitális zajcsökkentésnek és a kompenzációs áramköröknek köszönhetően kimagaslő képminőség érhető el. A GY-HM850 duál kodek FALCONBRID™ processzort tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy egyidejűleg rögzítsük a teljes HD bontású videót a memóriakártyára és streameljünk élő videót az internetre. Ugyanígy lehetséges két memóriakártyára kétféle felbontásban (pl. HD + SD vagy HD + webes) egyidejűleg rögzíteni. Amennyiben megfelelő az internetes kapcsolat, akkor a kisebb felbontás akár a valós időnél is gyorsabb átvitellel küldhető el egy weboldalra vagy fájlmegosztóra.
 
MPEG-2 és AVCHD rögzítés
A GY-HM850 támogatja mind a népszerű MPEG-2 Long GOP 35/25/19Mbps formátumot, amit a televiziósok széles körben alkalmaznak, mind a nagy hatékonyságú AVCHD formátumot, ami kompatibilitást biztosít a legtöbb megfizethető editáló rendszerrel. Ezzel példátlan flexibilitással ruházza fel a kamkorder felhasználóit, a legkülönfélébb munkafolyamatokban.  A különleges kétkodekes technológiának köszönhetően a GY-HM850 támogatja, hogy párhuzamosan HD/SD vagy HD/proxy felvételpárt rögzítsünk. Az MPEG-4/AVC H.264 1.2 Mbps SD formátumot szintén támogatja.
 
35 Mbps és 50 Mbps Ultra és Extreme High Quality rögzítési módok
A GY-HM850 rendelkezik H.264 Extreme High Quality (XHQ) 50Mbps móddal, amely gyakorlatilag veszteségmentes tömörítést biztosít, még akkor is, ha gyorsan mozgó tárgyak felvételéről van szó. Ez annak köszönhető, hogy az MPEG-4 AVC/H.264 formátum megközelítőleg kétszer hatékonyabb tömörítési eljárás, mint az MPEG-2. Az algoritmus kiváló becslést ad a képen várható elmozdulásokra, emiatt finom, részletes képet alkot, kikockásodás nélkül - még az akciódús jelenetek esetén is. Az XHQ módot 1920 x 1080, 50p, 50i, 30p és 24p felvételekhez választhatjuk. Emellett a GY-HM850 rendelkezik H.264 Ultra High Quality (UHQ) 35Mbps rögzítési móddal, amely szintén kiváló képminőséget ad, de kisebb fájlokat eredményez.
 
Többféle, konvertálás nélkül vágható formátum
Rögzíthetünk HD vagy SD anyagot közvetlenül az azonnal editálható QuickTime™ MOV fájlokba, az Apple Final Cut Pro™ szoftverének formátumába. Így a felvétel után azonnal vághatjuk az anyagot, sokkal hatákonyabban dolgozhatunk és nincs minőségvesztés. Az Avid Media Composer, Adobe Premiere és Grass Valley Edius Pro felhasználók számára rendelkezésre áll az XDCAM EX™ kompatibilis MP4 fájlba rögzítés.  A H.264 SD MOV fájlokat szintén közvetlenül vághatjuk Grass Valley Edius Pro szoftverrrel.
 
MXF támogatás metaadatokkal
Külünösen hírstúdiók számára fontos a nagy hatákonyságú, fájl-alapú munkafolyamat. Annak érdekében, hogy a legszéleskörűbb átjárhatóságot biztosítsa, a JVC együtt dolgozik az Advanced Media Workflow Association-nal (AMWA) és használja az "AS-10: MXF for Production" ajánlást, hogy más gyártókkal közös MXF fájlformátumot kínáljon és ezzel támogassa a teljes hírprodukciós folyamatot. Az MXF fájlok bőséges, informatív metaadatokkal kerülnek rögzítésre, amelyeket a felvétel előtt, alatt és utána is hozzáadhatunk a fájlhoz. Az AS-10 MXF formátum az SMPTE RDD 9-n alapul, amely a Sony MPEG Long GOP Products (XDCAM HD) specifikációja a csereszabatos MXF-re.
 
Dupla SDHC/SDXC kártyahely a maximális sokoldalúságért
A dupla SDHC/SDXC kártyahely a GY-HM850 kamkordert igazán sokuldalúvá teszi. Egyrészt lehetőségük van ún. relay recording módban dolgozni, amikor a kamera automatikusan vált az egyik kártyáról a másikra, ha az első megtelik. Mivel a kártyák akkor is cserélhetőek, ha a kamera dolgozik, így gyakorlatilag addig rögzíthetünk, amíg a kártyából ki nem fogyunk, akár a végtelenségig is. Ráadásul nem kell kidobni régebbi, kisebb kapacitású kártyáinkat sem, ezekkel sem "futhatunk ki a szalagból". A betelt kártáyról pedig a vágást már el is kezdhetjük, míg a következő kártyára folyik a felvétel.
 
Párhuzamosan rögzítve két kártyára szintén több lehetőségünk van. Készíthetünk egy azonnali archív verziót, amit megőrizhetünk biztonsági másolatként vagy az ügyfél megkaphatja saját példányaként (AVCHD módban nem elérhető). De készíthetünk olyan arhívumot a második kártyára, amely figyelmen kívül hagyja a felvétel közbeni pillanatállj és újraindítás parancsokat és folyamatosan rögzít, míg a másik kártya szakaszosan, a jeleknek megfelelően.
 
Az SDHC/SDXC média a legjobb kombinációját adja az árnak, hozzáférhetőségnek, kapacitásnak, megbízhatóságnak és átviteli sebességnek. Mivel nincs mozgó alkatrész, nincsenek tüskék vagy más kiálló részek, az SDHC/SDXC kartyák megbízhatóak és strapabíróak és az ár/perc arányuk is jobb, mint a szalagoknak.
 
Internet és helyi hálózat elérés - új távlatok a felhasználásban
A GY-HM850 rendelkezik egy USB 2.0 csatlakozóval, amely támogatja, hogy (a külön megvásrolható kiegészítőkkel) vezetékes vagy vezeték nálküli (Wi-Fi) hálózatra csatlakozzunk, vagy akár mobil internetet (3G/4G) használjunk. Ezáltal számos funkciót érhetünk el:
 
- Vezeték nélküli távoli vezérlés okostelefonról, tabletről vagy PC-ről.
- Metaadat importálás és editálás
- Biztonságos, Secure FTP fájl (klip) feltöltés
- Pont-pont streamelés (UDP vagy TCP) egy adott IP címre
- Streamelés (ARQ/FEC) felhőbe vagy fizikai szerverre
 
Vezeték nélküli távvezérlés
A beépített webes interfész lehetővé teszi, hogy távolról megtekintsük a kamera képét és egy okostelefon, tablet vagy pc segítségével távvezéreljük a készüléket.
Egyidejűleg tudjuk nézni az élő kimenetet és használni a távvezérlést, így gyors beállításokat tehetünk, ki- és bezoomolhatunk (a kamerához fejlesztett 20x Fujinon lencsével.) Az előre beállított zoom értékeket is tudjuk regisztrálni és törölni a webes felületen. A felvétel és a streamelés is indíthatő innen.
 
Beépített FTP (Secure File Transfer Protocol) hálózati fájltranszfer
Az FTP egy szabványos fájlátviteli mód helyi és internetes hálózatokhoz egyaránt. Ennek segítségével a felvett klipeket feltölthetjük a kameráról egy számítógépre vagy egy internetes tárhelyre (Dropbox, G-Drive, stb.), a "felhőbe" is. Akár 4 különböző FTP szerver adatait is eltárolhatjuk a kamerába. Egyesével és kötegelve is tölthetjük a klipeket. Mivel a feltöltés idejét a fájl nagysága és a hálózat sebessége határozza meg, ezért a csak betekintésre szánt anyagokat érdemes eleve "proxy" módban rögzíteni, mert így pár másodperc alatt célba juthatnak az anyagok.  
Annak érdekében, hogy minél kevesebb adatok kelljen továbbítani, a klipek megvághatók a kamerába beépített egyszerű editor funkciókkal, így kisebb fájlok kerülhetnek továbbításra, gyorsabban. Az FTP átvitel közben további felvételek készíthetők, nem vonja ki a forgalomból a kamerát az átvitel feladata. A kamera támogatja az SFTP és FTPS biztonságos protokolokat is.
 
Bőséges, informatív metaadatokkal megtüzdelt klipek
Miközben a GY-HM850 készíti a felvételeket, hírműsorokhoz optimálisan használható metaadatok kerülnek a klipekhez hozzáadásra. A fájlok ezeket végighordozhatják teljes életükön át, az utómunkán keresztül az adásszerverig. Két címsor (TITLE), alkotó (CREATOR), leírás (DESCRIPTION, akár 2047 karakter), dátum, idő, a beépített GPS-ből vett helyszínadat áll, többek között, a felhasználók rendelkezésére. Az előre elkészített metaadatokat akár egy XML fájlban le is tölthetjük a kamerára egy távoli FTP szerverről, de okostelefonon, tableten vagy pc-n keresztül, a webes felületen közvetlenül is megadhatjuk az információkat. Ezen a felületen szerkeszthetjük is az adatokat.
 
Élő bejelentkezés közvetlenül a kameráról
Ha a GY-HM850 kamkordert egy USB-s internet kapcsolattal felszerelünk, a hiradó stáb élő bejelentkezésre képes mikró vagy műhold kapcsolat nélkül is. Mivel streamelés közben a kártyára is felvehetjük az anyagot, később teljes minőségben is rendelkezésre áll az élő bejelentkezés anyaga.
 
Vállkamera kompakt paraméterekkel
A GY-HM850 optikával, keresővel, mikrofonnal és akkuval együtt sem nyom egészen öt kg-t (4,8 kg). Ez a súly ideális ahhoz, hogy kénylemesen feküdjön a jobb vállon és stabil, remegésmentes képet biztosítson. A túlméretes kézikamerákkal ellentétben, a GY-HM850 hozza azt a természetes érzést, mint a "békebeli" vállkamerák, de a megterhelő nagy súly nélkül. A fogó úgy lett kialakítva, hogy könnyű egyensúlyban tartani a kamerát és hidegben, kesztyűben is jó markolatot biztosít.
 
Továbbá:
Nagy fwlbontású LCOS kereső
Nagy, 4.3" kihajtható LCD panel
Beépített klip megtekintő és menedzselő funkciók
Spot expozició mérő
Négycsataronás hangrendszer
Szabadalaztatott "FOCUS ASSIST" funkció
Szimultán HD/SD-SDI és HDMI kimenet
Genlock bemenet és Time Code be- és kimenet
Előrögzítés pillanatállj esetén
Intervallum (time-lapse) felvétel
Változó frame-rátájú felvétel (Over Crank, Under Crank)
Vezetékes távvezérlési lehetőség
JVC ProHD Clip Manager alkalmazás
ProHD Log and Transfer plug-in szoftver
 
 
Általános adatok
 
Táplálás:
DC 12V (10.5V-17V)
 
Fogyasztás:
kb. 28W (eredeti lencsével, bekapcsolt LCD-vel és keresővel, egykártyás felvétel közben, alapbeállításokkal)
 
Sújy:
kb. 4.0kg (8.9lbs.) (akku nélkül)
kb. 4.8kg (10.6 lbs.) (akkuval)
 
Hőmérséklet:
0˚C - 40˚C (32˚F - 104˚F)
 
Páratartalom:
35% to 80%
 
Tárolási hőmérséklet:
-20˚C - 50˚C (14˚F - 122˚F)
 
Tárolási páratartalom:
85% alatt
 
Kamera
 
Képszenzor: 
3 db 1/3”, 2.2 megapixel, progressziv letapogatású CMOS
 
Szinkronizálás:
Belső és külső
 
Képstabilizálás:
Optikai
 
Optika (cserélhető): 
Fujinon F1.6-3.0, 20x f=4.1-82mm (35mm-nak megfelelően:29 - 580mm)
 
Zársebesség: 
1/4 - 1/10000
 
Szűrőátmárő: 
72mm
 
Erősítés: 
-6, -3, 0, 3, 6, 9, 12, 15, 18 dB, Lolux, ALC
 
ND filter: 
nyitva, 1/4, 1/16, 1/64
 
LCD panel: 
4.3”, 1.15 Mpixel
 
Kereső: 
0.45”, 1.22 Mpixel
 
Rögzítés
 
 
Média: 
2x SDHC/SDXC memoriakártya, Class 4/6/10 (Class4 csak AVCHD és H.264 SD/Web módban)
 
Videófelvtételi kodekek:
MPEG-2 Long GOP (HD), AVCHD progresszív, H.264
 
File formátum: 
MOV (HD/SD/WEB), MP4 (XDCAM EX),
MTS (AVCHD progresszív), MXF
 
NTSC rögzítési mód: 
MPEG-2 Long GOP
NTSC beállítás: HQ mód: 1920 x 1080/59.94i, 29.97p, 23.98p, 1440 x 1080/59.94i, 1280 x 720/59.94p, 29.97p, 23.98p
SP mód: 1440 x 1080/59.94i, 1280 x 720/59.94p
 
PAL rögzítési mód: 
HQ mód: 1920 x 1080/50i, 25p, 1440 x 1080/50i
SP mód: 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/50p
 
AVCHD - NTSC:
Progresszív (Max 28Mbps): 1920 x 1080/59.94p
HQ mód (24Mbps): 1920 x 1080/59.94i
SP mód (17Mbps): 1920 x 1080/59.94i
LP mód (9Mbps): 1440 x 1080/59.94i
EP mód (5Mbps): 1440 x 1080/59.94i
 
AVCHD - PAL:
Progresszív mód (Max 28Mbps): 1920 x 1080/50p
HQ mód (24Mbps): 1920 x 1080/50i
SP mód (17Mbps): 1920 x 1080/50i
LP mód (9Mbps): 1440 x 1080/50i
EP mód (5Mbps): 1440 x 1080/50i
 
HD (H.264) 
NTSC: XHQ mód: 1920 x 1080/59.94p, 59.94i, 29.97p, 23.98p (50Mbps)
UHQ: 1920 x 1080/59.94i, 29.97p, 23.98p (35Mbps)
PAL: UHQ mód: 1920 x 1080/50p, 50i, 25p (50Mbps), 1920 x 1080/50i, 25p (35Mbps)
 
SD (H.264) 
NTSC: 720 x 480/59.94i (GY-HM850U/HM890U only)
PAL: 720 x 576/50i (GY-HM850E/HM890E only)
 
Web (H.264) 
NTSC: HQ mód (3Mbps): 960 x 540/29.97p, 23.98p
LP mód (1.2Mbps): 480 x 270/29.97p, 23.98p
PAL: HQ mód (3Mbps): 960 x 540/25p
LP mód (1.2Mbps): 480 x 270/25p
 
Hangfelvétel: 
LPCM 2ch/4ch, 48kHz/16-bit (MPEG-2 Long GOP/H.264), AC3 2ch (AVCHD), μ-law 2ch (Web)
 
Kiépítés
 
Video kimenet:
Kompozit (BNC x 1), 3G SDI (BNC x 1), HDMI x 1
 
Audio bemenet: 
XLR 3-pin x 2, (MIC,+48V, LINE)/φ3.5mm mini jack x 1
 
Audio kimenet: 
RCA x 2
 
Fejhallgató: 
φ3.5mm mini jack x 2
 
Genlock bemenet: 
BNC x 1
 
Time code bemenet/kimenet: 
BNC x 1 külön-külön
 
Távvezérlő: 
DIN 6-pin x 1/φ2.5mm mini jack x 1
 
USB: 
HOST x 1 (hálózat)/DEVICE x 1 (tároló)
 
DC bemenet: 
XLR 4-pin x1
 

Név: *
Cég:
Telefonszám: *
Fax:
E-mail: *
Szállítási cím: *
 
Egyéb termékek:
 
Megjegyzés, promo kód:
 
 
 
* A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.


Ezt az oldalt a következő kulcsszavakra keresve találja meg:
JVC, GY-HM850, broadcast, ENG, vállkamkorder, CMOS, szenzor, full HD, duál kodek, duál felvétel, SD, HD, web, streaming, ftp, web, wi-fi, mobilnet, fáljtranszfer, 50 MBit, XDCAM, AVCHD, H.264, MP4, SDHC/SDXC, kártyás rögzítő, 20x zoom, LoLux
Keresés az oldalon
separator

Navigáció
separator

Visszahívást kérek
separator
Telefonszám: *

Név:

Kategória:


A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.

 
 
 
Index