top
 
 
A Playbox Technologies cég 2002-ben debütált a nemzetközi piacon moduláris adásautomatizáló rendszerével, a PlayBox szoftvercsaláddal. A költséghatékony megoldás több Matrox, Stradis, BlackmagicDesign eszközzel is együttmûködik, ami kedvezõ lehet azoknak a magyarországi felhasználóknak, akik már rendelkeznek ilyen kártyával, és automatizált adáslebonyolítást szeretnének megvalósítani - a lehetõ legjobb áron.

Airbox
A PlayBox szoftvercsalád központi eleme az AirBox modul, ami mixelt formátumú (MPEG, DV, H.264, QuickTime, WMV, stb.) anyagokat képes idõzített módon adásba játszani, közben logókat kezel, switchert és külsõ forrást vezérel, sõt, ha kell, többnyelvû adás esetén feliratokat tesz a kijátszott videóra. Integrált remultiplexáló alkalmazást tartalmaz, ami az esetleg hibás MPEG tartalmat helyreállítja. Az AirBox modullal lejátszási listát is szerkeszthetünk adás alatt. Minden esemény loggolásra kerül, így utólag lehetõség van a kijátszott anyagok ellenõrzésére (akár reklámok számlázására). Az AirBox fejlesztõi felkészítették a szoftvert más automatizáló rendszerekkel való együttmûködésre is.
box_footer
TitleBox
Professzionális feliratozó szoftver élõ adások lebonyolításához. Különlegessége, hogy objektum alapú, vagyis teljesen más megközelítést tesz lehetõvé, mint a lap/oldal alapú feliratozó rendszerek: a képernyõn elhelyezett objektumok egymástól függetlenül kezelhetõk, ezek ki- és belépõ effektje egyesével állítható. Kezeli a képszekvenciákat, vagyis látványos animációkat használhatunk vele (mi az animált logót próbáltuk ki, ami igen meggyõzõ hatású lehet egy televízió megjelenésében). Csak szerény megjegyzésként említjük, hogy tökéletesen kompatibilis bármilyen magyar ékezeteket tartalmazó betûtípussal, így nem kell aggódnunk a TitleBox használatakor a hullámos és kalapos ékezeteken.
box_footer
CaptureBox
Digitalizáló és kiíró modul. DV és MPEG formátumban képes anyagokat bevételezni, RS-422 és RS-232 interfészen keresztül vezérli a külsõ eszközöket. Lehetõséget biztosít elõre beállított idõpontban történõ digitalizálásra (ennek például mûholdról való vétel esetén vehetjük hasznát), valamint kötegelt digitalizálásra. Opcionálisan forrásválasztó switchert is használhatunk a CaptureBox modul bemenetén, amit a szoftver vezérel. Folyamatos hangerõ ellenõrzést és -szabályozást biztosít.
box_footer
DataBox
SQL alapú adatbázis speciálisan média tartalommenedzsment feladatok ellátására. 20.000 bejegyzés egyidejû hozzáfárását teszi lehetõvé, szorosan együttmûködik a PlayBox család többi tagjával. Akár elektronikusan, merevlemezeket tárolt, akár szalagon archivált anyagok rendszerezését és nyilvántartását képes megoldani. Kifinomult keresõmotorja több különbözõ lehetõséget kínál a gyors és hatékony munkára. A metaadatokhoz való hozzáférés során különbözõ szûrõket is alkalmazhatunk.
box_footer
SafeBox
A Safebox, az automatizált média menedzsment funkcióját látja el. Alapesetben az Airbox figyelmeztet, ha a lejátszási listánkba betöltött fájlok közül valamelyik hiányzik. A Safebox viszont egy előre definiált helyen (pl. archívum), megkeresi a hiányzó állományt, és visszamásolja a lejátszó listában szereplő lokális helyre.
box_footer
ListBox
Adáslista szerkesztõ modul. Segítségével bármilyen egyszerû számítógépen megszerkeszthetjük adáslistáinkat, amiket aztán az AirBox játszik ki. Ugyanúgy lehetõséget biztosít trimmelsére, be- és kilépõpont állításra, valamint az adáselemek felszabdalására (mondjuk azért, mert meg akarjuk õket szakítani egy kis jótékony reklámmal), mint az AirBox.
box_footer
NewsAir
A PlayBox NewsAir rendszere a már meglévő PlayBox architektúrába illeszkedik (AirBox kijátszás, TitleBox feliratozás, DataBox adatmenedzsment). A rendszer segítségével akár többszáz ember munkáját hangolhatjuk össze. Végig követhetjük az egyes tartalmak gyártását, kezdve a szerkesztői munkától, a planningen és scheduelingen át egészen az egyes grafikai elemek hozzárendeléséig. A tartalmak gyártásának minden szintjét jóváhagyáshoz köthetjük. A kész anyagokat közvetlenül az AirBox és a TitleBox számára érthető érthető adáslistába exportálhatjuk.
box_footer
Metus
A PlayBox cég felső kategóriás Media Asset Management megoldása, mely meglévő tartalmainkból épít fel adatbázist. Keresőmotorja olyan extrákkal is rendelkezik mint a képeinkben és videóinkban történő arcfelismerés, vagy az automatikusan generált kicsinyített preview képek megjelenítése. A Metus minden szükséges funkcióval rendelkezik amit egy broadcast MAM megoldástól elvárhatunk, a kunkurens megoldások árának feléért.
box_footer
mPlay
A PlayBox belépő szintű megoldása. Olcsón képes megoldani minden feladatot, amivel a legtöbb felhasználó szembesül: képes képújság szerkesztésre és kijátszásra, konzerv anyagok kijátszására és azok feliratozására, sőt még egy élő bemenetet is tud fogadni, amit szintén képes feliratozni és időzítetten kapcsolni a kimenetre.
box_footer


Ezt az oldalt a következő kulcsszavakra keresve találja meg:
Adásautomatizálás, ingest, playout, capture, feliratozás, élő felirat, title, newsroom, redundáns kijátszás, MAM, Media Asset Management, AirBox, TitleBox, CaptureBox, SafeBox, DataBox, ListBox, NewsAir, Metus
Keresés az oldalon
separator

Navigáció
separator

Visszahívást kérek
separator
Telefonszám: *

Név:

Kategória:


A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.

 
 
 
Index