top
 
 

A Reflecmedia cég a híres nyugat-londoni Ealing Studios-ból vált önálló szervezeti egységgé 2000 tavaszán, akkor még Viewercom néven. Rendkívül innovatív szabadalmaik - a szinte 100%-os visszatükrözõ képességû Chromatte(TM) és Powerscreen(TM) szöveteik - révén váltak ismertté és keresetté a világban. A BBC-vel közösen kifejlesztett technológiájuk jelentõs áttörés a blue-box technikával készülõ trükkök világában, redukálva a színkulcsolásos produkciók bonyolultságát és magas költségeit.

A trükkfelvételek alapját a filmezés kezdete óta a kitakarásos megoldások jelentették. A fekete-fehér film idejében ez nem jelentett különösebb gondot: a sötéten hagyott rész nem exponálódott, arra egy késõbbi felvételnél lehetett rögzíteni. A televíziózásban is ennek analógiájára történt a "varázslat", a feketével kitakart részt más képpel helyettesíthették. Csakhogy a színes technika mindezt megbonyolította, bár az alapelv megmaradt: egy a felvételben nem szereplõ színt lehet helyettesíteni más képtartalommal. Ez nem más, mint a chroma keying vagyis színre kulcsolás. Bár az ötlet zseniális és nélkülözhetetlen, mégis számos problémát és nehézséget vet fel. Ezért próbálkoznak sokan a technika továbbfejlesztésével, bár igazán nagy áttörést keveseknek sikerül elérni. Ezen kevesek közé tartozik a Reflecmedia.


Chromatte
A Reflecmedia termékek alapját, egy speciális retro-reflektív anyag biztosítja, amelynek fényvisszaverő és tükrözõ képessége szinte 100%. A Chromatte név alapján könnyen kikövetkeztethető, hogy chroma key felvételek hátteréül szolgál, filmes és videós munkához egyaránt használható. A Reflecmedia LiteRing gyûrûvel alkot rendszert, de fixen a ChromaFlex-el ellentétben csak előre elkészített szettben alkalmazhatjuk. Többféle méretben illetve speciális igények esetén tetszőleges méretben kapható.
box_footer
ChromaFlex
A ChromaFlex egy speciális kialakítású Chromatte vászon. Mobil megoldásként hordozhatjuk magunkkal helyszínről-helyszínre, akár négyzetes, akár kör alapú megoldást keresünk. Az anyagot kis méretre összehajthatjuk (több mint 4 m2-nyi vászon!), és könnyedén hordozhatjuk a hozzá adott táskában. A Chromatte-hez hasonlóan a Reflecmedia LiteRing-el együtt alkot rendszert.
 
box_footer
LiteRing
A LiteRing egy speciális gyûrû, mely kék vagy zöld LEDsort tartalmaz. A Chromatte és a ChromaFlex hátterek megvilágítására szolgál, könnyedén rögzíthetõ többféle méretû objektívre.
A LiteRing szett a LEDgyûrût, a tápegységet és a fényerõsség intenzítását szabályozó kontrollert tartalmazza, és választható egy 3 darabos konverter gyűrű szett hozzá (különböző objektívek filter méretei szerint).
box_footer
Egyéb kiegészítők
A Reflecmedia kiegészítők közé tartozik a BaseMatte (a padlóra teríthető anyag), amely lépésálló, de a kulcsoláskor ugyanúgy viselkedik, ahogy a Chromatte vagy a ChromaFlex. Különböző kamerák és objektív gyártók egyedi filter átmérőt használnak a termékeiknél. A Reflecmedia csapatának ez sem akadály, 30 mm-től 147-ig biztosítanak konverter gyűrűket és átalakítókat.
box_footer


Ezt az oldalt a következő kulcsszavakra keresve találja meg:
Reflecmedia, greenbox, bluebox, mobil studio, mobil, optika gyűrű
Keresés az oldalon
separator

Navigáció
separator

Visszahívást kérek
separator
Telefonszám: *

Név:

Kategória:


A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.

 
 
 
Index