top
 
 
Tároló rendszerek
 
A fájl alapú munkafolyamatok egy fontos eleme az aktív tartalom tárolás. Alapvetően két megvalósítás képzelhető el. Az elsőben a tároló rendszer csak a fájlok elhelyezésére szolgál, majd ha azokkal dolgozni szeretnénk el kell őket mozgatni az adott munkaállomásra (editálás, transzkódolás, kijátszás), ez a klasszikus NAS tároló rendszer. A fejletebb SAN rendszerben a tároló olyan sávszélességű kapcsolattal rendelkezik a munkaállomások irányába, hogy az egyes munkafolyamatok elvégzése lehetséges a tárolón magán, a rajta lévő fájlok elmozgatása nélkül.

Asztali tárolók
Ezek a kis méretű tárolók a legtöbb esetben 1-4 SATA tároló rekesszel rendelkeznek és csak egyszerűbb RAID szervezéseket támogatnak. Összeköttetések terén hatalmas fejlődésen ment keresztül ez a kategória, a korábbi USB és FireWire csatlakozások mellett már elérhetőek olyan nagysebességű formátumok is mint például az eSATA. Ideális választás olyan felhasználóknak akik mobil editor állomással dolgoznak, esetleg forgatás közben fájl mentésre van szükségük.
box_footer
eSATA tárolók
Az eSATA tárolók jelentik a NAS alapú megoldások következő generációját, a rendszerek felépítése nagyon hasonlít a SCSI alapúakéhoz, az átviteli sebesség pedig elérheti a 3Gbit/s-ot is. A csatlakozók fizikai kivitele sokkal kezelhetőbb, a tároló szerver és a fájl szerver pedig akár 2m távolságra is lehet egymástól.
box_footer


Ezt az oldalt a következő kulcsszavakra keresve találja meg:
HDD, SATA, eSATA, Fibre, iSCSI, SCSI, háttértár, Fibrenetix, ATTO, Lacie, USB, firewire
Keresés az oldalon
separator

Navigáció
separator

Visszahívást kérek
separator
Telefonszám: *

Név:

Kategória:


A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.

 
 
 
Index